Home Page Image

vb: sales en orderverwerking

vb: van een R & D gestuurd bedrijf naar een productie gestuurd bedrijf

vb: meer omzet/winst te genereren met grote complexe projecten

vb: Bedrijfsonderdeel verkoopbaar te maken en vervolgens succesvol in de markt te zettenProjecten

vb: meer omzet/winst te genereren met grote
complexe projecten

Doelstelling:
Binnen bestaand bedrijf de Project Management activiteit professionaliseren als gevolg van de groei strategie om meer omzet/winst te genereren met grote complexe projecten.

Uitvoering:
Duidelijk onderscheid te maken tussen meerjaren contracten en eenmalige projecten. Karakter van beide type opdrachten was totaal verschillend met het daarbij behorende risicoprofiel. Dit stelde andere eisen aan zowel uitvoerenden alswel de manier waarop de projecten gemanaged moesten worden inclusief rapportagestructuren. Focus op rapportage structuren en risicobeheersing. Daarnaast meer aandacht voor projectmatig werken door de gehele organisatie. Opleidingstrajecten voor relevante medewerkers.

Resultaat:
Basis gelegd voor verdere uitbouw binnen de organisatie structuur. Essentieel om meer eigen kennis op te bouwen en nieuwe medewerkers binnen te halen met juiste competentie nivo. Deels tijdelijk opgelost door inhuur ervaren senior project manager, die vanuit zijn ervaring een praktische bijdrage kon leveren aan het veranderingsproces..